GENA ROSE BRUCE – CAN’T MAKE YOU LOVE ME

Herinnert u zich de Amerikaanse alt.rock- en dreampopformatie ‘Mazzy Star’ en hun frontvrouw Hope Sandoval nog? In 2014 hield die groep op te bestaan en Hope Sandoval ging alleen verder met een solocarrière. Welnu, als u van de muziek en de sound van ‘Mazzy Star’ hield, dan kunnen we u nu aanraden om uw oor eens te luisteren te leggen bij de Australische zangeres Gena Rose Bruce uit Melbourne en haar debuutplaat “Can’t Make You Love Me”.

Haar sterk op Hope Sandoval’s fluisterende zangpartijen lijkende vocale werk bij de elf heel mooi gearrangeerde liedjes op dit album zijn dromerig en aangenaam, te beginnen met openingstrack “The Way You Make Love” en het daaropvolgende zachtjes rockende “Coming Down”. De liedjes op deze plaat werden trouwens allemaal van tekst en muziek voorzien door Gena Rose Bruce zelf en voor de opname in de studio werd zij begeleid door pianist en synthesizerspeler Tim Harvey, de op elektrische gitaar spelende Cordelia Crosbie, bassiste Jade McInally en drummer Damian Meoli. Toetsenist Tim Harvey nam bij de opname in een studio in Melbourne bovendien de rol van albumproducer voor zijn rekening.

De tijdloze en melancholische melodieën volgen elkaar op bij de beluistering van dit zeer mooie debuutalbum. Songs als “Logan’s Beach”, het op een simpele maar catchy riff drijvende “Angel Face” of het droevig klinkende emo-nummer “I Don’t Think I’ll Ever Get Over You” zijn stuk voor stuk recht tot het hart sprekende liedjes. “Angel Face”, “The Way You Make Love” en het op de video te beluisteren “Rearview” werden eerder al als singles uit deze plaat de wereld ingestuurd. Maar ook “For You”, het swingende “I Can’t Be That Easy” of de dromerige albumafsluiter “Wild One” komen zeker nog in aanmerking om in de komende maanden eveneens als single gereleased te worden.

Een Australische recensent stelde volgens ons volkomen terecht vast dat deze nummers uitermate geschikt zouden zijn voor een nieuwe film van David Lynch, gekend van de mysterieuze serie ‘Twin Peaks’. Of dat er ooit zal van komen weten we echter niet, dus kunnen we hier alleen maar warm aanbevelen dat u deze eerste plaat van Gena Rose Bruce zelf aanschaft of gaat downloaden om er daarna vele malen van te genieten. Goodbye to ‘Mazzy Star’, a warm welcome to Gena Rose Bruce.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Dot Dash Recordings / Proper Music

video